University of Southern Denmark

Danemarca

Campusvej 55, 5230, Odense, Demnark

www.sdu.dk/en/

Localizare

University of Southern Denmark are sapte campusuri, situate in principal in partea de sud a Danemarcei: campusul principal Odense din insula Funen, campusurile Slagelse si Copenhaga din insula Zealand, precum si campusurile Kolding, Esbjerg si Sønderborg (ori Alsion) din peninsula Iutlanda. Campusul universitar din Sønderborg este cel in care te putem ajuta sa ajungi sa studiezi. In acest oras se afla Castelul Sønderborg si Casa Sandbjerg. Castelul Sønderborg se afla in centrul orasului si gazduieste un muzeu de istorie si cultura daneza, deschis tot timpul anului. Casa Sandbjerg a apartinut timp de multi ani ducilor din Sønderborg si apoi familiei Reventlow, ulterior fiind donata Universitatii din Aarhus. Partea veche a orasului Sønderborg se afla pe insula Als, dar unele dintre suburbiile sale occidentale s-au extins pe continentul Iutlandei, in interiorul oraselului Dybbøl.

Descriere

University of Southern Denmark (sau Syddansk Universitet in daneza) ofera o serie de programe in colaborare cu Universitatea din Flensburg si Universitatea din Kiel. Contactele cu industriile regionale si comunitatea stiintifica internationala sunt puternice. Cu cei 31.299 de studenti inscrisi, universitatea este cea de-a treia ca marime din Danemarca. Din 2012 incoace, University of Southern Denmark s-a plasat constant printre primele 50 de universitati tinere din lume, atat in Times Higher Education World University Rankings, cat si in QS World University Rankings.

 

University of Southern Denmark a fost infiintata in 1998, cand au fuzionat Universitatea din Odense, Scoala de Afaceri si Inginerie din Danemarca de Sud, Centrul Universitar de Sud din Iutlanda si Biblioteca Universitara din Danemarca de Sud. Printesa Marie a Danemarcei a preluat rolul de patron al Universitatii in 2009. University of Southern Denmark este singura universitate din Scandinavia care ofera un program de studii in chiroterapie (Clinical Biomechanics), predat in limba nationala.

 

Per total, University of Southern Denmark cuprinde cinci facultati: de Stiinte Umaniste, Stiinte ale Naturii, Inginerie, Stiinte Sociale si Stiinte ale Sanatatii, organizate in 32 de departamente, 11 centre de cercetare si o biblioteca universitara. Pe langa o gama larga de discipline traditionale, universitatea ofera si numeroase programe de business si inginerie ce pun mare pret pe inovatie. In ultimii ani, numarul de programe cu predare in engleza a fost considerabil extins. Universitatea se concentreaza pe domenii precum comunicarea, tehnologia informatiei si biotehnologie.

Programe si detalii

inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri