University of Groningen

Olanda

9712 CP Groningen, The Netherlands

www.rug.nl/

Localizare

Universitatea Groningen este o universitate de cercetare situată în orașul cu acelasi nume din nordul Olandei, foarte aproape de inima acesteia. Cu o vechime de peste 400 de ani (1614), Universitatea și-a dezvoltat programe educaționale cu accent pe inovație și calitate, care i-au adus popularitatea în rândul celor 27 000 de studenți și a celor 5500 de membri colaboratori din toate părțile globului. Universitatea Groningen se mândrește cu parteneriatele sale academice și sociale, care doresc să construiască o legatură între academic și social, în ultima perioadă acordând o atenție deosebită programelor de Sănătate, Energie și Dezvoltare Globală sustenabilă.

Descriere

Este una dintre cele mai bune universitati la nivel global, situându-se pe poziții de Top 100, în numeroase topuri de specialitate :

 

  • locul 83 în lume conform Times Higher Education World University Rankings 2018;
  • locul 28 în Europa conform Times Best universities in Europe 2018;
  • locul 113 în lume conform QS 2018;
  • locul 59 în lume conform Shanghai Academic Ranking of World Universities 2017.

 

Mai mult decât atât, este universitatea care se mândrește cu prima femeie student la universitate, prima femeie lector universitar în Olanda și primul astronaut olandez, dar și un câștigător de Premiu Nobel (în 2016 – pentru Chimie).

Perspectiva globală și inovativă este susținută de numărul mare de studenți internaționali, peste 6000 la 1 septembrie 2016, din peste 120 de țări, aceștia beneficiind de un număr de 29 de programe de licență în limba engleză (din 48) și de 126 de programe de Master și specializări (din 169), în aceeasi limbă, în 11 domenii de studiu:  Artă, cultură și arheologie, Limbi și studii antropologice, Lingvistică, comunicare și mass-media, Istorie și relații internaționale, Religie și cultură, Filozofie, Economie, afaceri și mediu, Științe comportamentale și sociale, Sănătate și științe ale vieții, Știință și inginerie.

 

In ceea ce priveste programele de studii, Universitatea Groningen oferă și posibilitatea de a obține o dublă specializare, atât la nivel de licență, cât și la nivel de Master, prin colaborarea cu universitați din China, Indonezia, Norvegia, Chile, Germania, alte universități din Olanda și chiar România.

 

Cu scopul de a menține standardele ridicate în ceea ce privește cercetarea științifică, Universitatea Groningen caută studenți dornici să se implice în cercetarea academică, revoluționară, cu impact vizibil asupra contextului actual. Populația orașului Groningen este cea mai tânără ca medie de vârstă din Olanda, 1 din 4 locuitori este student, ei fiind prezenți și în afara laboratoarelor de cercetare: studiind în parcul central, bucurându-se de viața de noapte a orașului sau lucrând în diverse slujbe part-time.

Programe si detalii

COSTURI Undergraduate Postgraduate
Taxa de scolarizare 2.087 € / an 2.078 €/an
Cazare 320 € - 450 €/lună 320 € - 450 €/lună
Surse de finanțare Loan Tution Fee Orice student în Olanda poate aplica pentru un job și lucra part-time (și full-time pe timpul verii) în condiții legale putându-și acoperi în mare parte costurile lunare cu un salariu de minim 4,7 €/oră. Loan Tution Fee Orice student în Olanda poate aplica pentru un job și lucra part-time (și full-time pe timpul verii) în condiții legale putându-și acoperi în mare parte costurile lunare cu un salariu de minim 4,7 €/oră.
FINANȚARE Undergraduate Postgraduate
Domenii de studiu

Cibernetica si Robotica

Astronomie

Inginerie Chimica

Chimie

Computer Science

Psihologie

Biologie

Farmacie si Farmacologie

Tehnologia informatiei (IT)

Tehnologia informatiei (IT)

Servicii Publice, Sociale si Securitate

Marketing

Sport si Educatie Fizica

Astronomie

Inginerie Chimica

Chimie

Computer Science

Constructii civile si structurale

Inginerie mecanica

Undergraduate

Programe de studiu

Cibernetica si Robotica

Astronomie

Inginerie Chimica

Chimie

Computer Science

Psihologie

Biologie

Farmacie si Farmacologie

Tehnologia informatiei (IT)


Postgraduate

Programe de studiu

Tehnologia informatiei (IT)

Servicii Publice, Sociale si Securitate

Marketing

Sport si Educatie Fizica

Astronomie

Inginerie Chimica

Chimie

Computer Science

Constructii civile si structurale

Inginerie mecanica

inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri