Plymouth University

Marea Britanie

Drake Circus, Plymouth PL4 8AA, UK

www.plymouth.ac.uk/

Localizare

Situat pe coasta de sud a comitatului Devon, la aproximativ 60 km sud-vest de Exeter, Plymouth gazduieste unele dintre cele mai uimitoare si cunoscute atractii turistice din intreg Regatul Unit al Marii Britanii. Litoralul dinspre Plymouth spre Devon si Cornwall cuprinde unele dintre cele mai frumoase plaje si mici golfuri ascunse, care intruchipeaza o atmosfera feerica. La marginea orasului Plymouth se afla unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri nationale din Marea Britanie – Dartmoor National Park. Plymouth are o istorie interesanta si variata si ofera posibilitatea de a vizita locuri cu adevarat fascinanate, care dateaza inca din secolul al XV-lea. Unul dintre acestea este „The Mayflower Steps”, locul de unde se spune ca, in 1960, aproximativ 102 pelerini englezi si-au inceput aventura spre America, la bordul navei „The Mayflower”. Plymouth se mândrește cu viata sa culturala si artistica, găzduind numeroase expoziții si evenimente pe tot parcursul anului. Un alt punct de interes il pot reprezenta lucrarile talentatului pictor britanic Robert Lenkiewicz, care pot fi admirate in cadrul centrului de arte „The Barbican”.

Descriere

Fondata in 1862 ca o Scoala de Navigatie, Plymouth University este in prezent a cinsprezecea universitate ca marime din UK, avand un numar de 23,000 de studenti si un staff de 2,900 de persoane.

Universitatea si-a pastrat traditia in ceea ce priveste domeniul maritim si, datorita locatiei, este cunoscuta pentru programele de studiu in domeniile Biological and Marine Sciences, Navigation and Maritime Science, etc.

A primit numeroase distinctii, printre care Guardian University Awards, in 2013, pentru Student Experience. Se mandreste cu faptul ca peste 4,500 de studenti beneficiaza anual de internshipuri si work placements.

Plymouth University cuprinde 5 mari facultati, impartite fiecare in mai multe departamente: Facultatea de Arte si Stiinte Sociale, Facultatea de Business, Facultatea de Stiinte Biomedicale, Facultatea de Stiinte si Inginerie, Facultatea de Medicina si Stomatologie.

 

Facultatea de Arte si Stiinte Sociale reuneste School of Art, Design and Architecture, School of Humanities and Performing Arts si Plymouth Institute of Education si isi propune sprijinirea si incurajarea unei comunitati active si vibrante si a unui un mediu propice dezvoltarii ideilor creative de afaceri. Totodata, sunt facilitate colaborari, atat in cadrul universitatii, cat si cu parteneri externi, pentru a-i pregati cat mai bine pe absolventi pentru viata profesionala.

Facultatea de Business gazduieste Plymouth Business School, Plymouth Graduate School of Management, School of Law, Criminology and Government si School of Tourism and Hospitality si ofera o experienta remarcabila in ceea ce priveste predarea si componenta de research, punand totodata accent si pe spriritul intreprinzator. Pe partea de Business, prin parteneriate locale si regionale, dar si prin afilierea la Growth, Acceleration and Investment Network (GAIN), absolventii se bucura de un sprijin considerabil in ceea ce priveste insertia pe piata muncii.

Facultatea de Medicina si Stomatologie se remarca prin accentul pus pe partea clinica, dar si prin rezultatele obtinute in cercetare. Facultatea se mandreste cu laboratoare de ultima generatie, precum si cu parteneriatele cu NHS si diferite servicii de asistenta medicala. Initial, acest departament a fost demerat in parteneriat cu University of Exeter, insa din 2012 functioneaza ca un departament de sine statator.

Programe si detalii

COSTURI Undergraduate Postgraduate
Taxa de scolarizare £ 9.250 /an
FINANȚARE Undergraduate Postgraduate
Domenii de studiu

Comunicare si jurnalism

Stiinte Biomedicale

Undergraduate

Programe de studiu

Postgraduate

Programe de studiu

Comunicare si jurnalism

Stiinte Biomedicale

inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri