Studii in Suedia

Descriere

Liceul în Suedia durează 3 ani și se numește Gymnasieskola. La absolvire, elevii suedezi dobândesc o calificare echivalentă cu Bacalaureatul Românesc.

Deși există două tipuri de universități în Suedia, se face mică diferență între ele în ceea ce privește admiterea la primul ciclu de învățământ universitar, toți elevii având acces și, mai mult decât atât, putând să urmeze de cele mai multe ori și master la aceeași instituție:

  • Universități
  • Colegii Universitare (Simple sau de Arte)

Toate nivelurile de educație în Suedia sunt gratuite, toți studenții din Uniunea Europeană (incluzându-i pe cei din România) beneficiind de același tratament inclusiv în ceea ce privește instituțiile de învățământ private.

Nivel de licență

Cost de școlarizare: GRATUIT

Posibilități de finanțare: Job part-time (900 €/lună minim)

Acest prim nivel de educație universitară oferă studenților posibilitatea dobândirii a două tipuri de diplome:

  • Diploma universitară – după 2 ani de studii în cadrul universității sau colegiului universitar, în urma unui examen numit „högskoleexamen”
  • Diploma de licență – dupa încă 1 an de studii universitare (3 în total) aceasta fiind echivalentă cu diploma obținută de orice student după terminarea unui program universitar (numit și Bachelor)

Nivel master

Cost de școlarizare: GRATUIT

Posibilități de finanțare: Job part-time (900 €/lună minim)

După terminarea primilor 3 ani de studii universitare, studenții au acces la programele de Master. Durata unui program de master este de 1 până la 2 ani.

De obicei, masterele care au o durată de 1 an sunt considerate programe profesionale, în care accentul se pune pe profesionalizarea și specializarea studentului, pregătindu-l pentru o carieră în domeniul studiat.

Programele de master de 2 ani sunt, mai nou, introduse în sistemul suedez de învățământ și au ca scop o progresie ușoară a studenților către nivelele superioare ale educației academice: programele de doctorat. În cadrul acestor programe de master se pune mai mult accentul pe cercetare.

Institutii de invatamant

Tipuri de programe

Inapoi sus
inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri