Studii in Italia

Descriere

Nivelul studiilor universitare din Italia este recunoscut în Europa și în lume pentru înalta specializare și competitivitate.

Cu nu mai puțin de 58 de universități de stat, 17 universități private, trei universități tehnice și 12 institute specializate, Italia reprezintă o opțiune de top, mai ales pentru cei care doresc să beneficieze de  studii de calitate și de finanțare destul de generoasă. Mai mult, internaționalizarea sistemului lor educațional a dat roade, având în prezent două instituții special dedicate studenților străini. 

În general, universitățile de stat își pot seta singure taxele, însă există un temei legal, în baza căruia se fixează o sumă minimă, iar nivelul maxim al contribuției unui student nu poate depăși 20% din finanțarea primită de la statul italian. 

În ceea ce privește costurile de trai, în orașe mari precum Milano și Roma, unui student îi sunt suficienți 1.000 de Euro pentru a acoperi cazarea, masa, transportul și pentru cheltuieli extra (călătorit local și timp liber). 

Cel mai mare avantaj este că pentru cetățenii Uniunii Europene nu este nevoie de permis de muncă, fapt pentru care majoritatea studenților, chiar și cei din Italia, aleg să își suplimenteze veniturile cu un job part-time. 

Institutii de invatamant

Tipuri de programe

Inapoi sus
inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri