Studii in Germania

Descriere

Germania ocupă locul patru în topul preferinţelor studenţilor străini. Calitatea și oferta bogată de studiu, taxele mici de școlarizare și costurile moderate trai, îmbinarea dintre cercetare şi predare, coordonarea foarte bună a studenților, precum și numeroase programe în limba engleză transformă Germania într-o destinație de studiu deosebit de atractivă.

Diploma de bacalaureat din România este recunoscută, astfel încât, în principiu, toţi absolvenţii de licee teoretice pot începe direct un studiu în Germania. Absolvenţii de liceu profesional (de ex. cu profil automecanic sau forestier) se pot înscrie doar la universităţi de ştiinţe aplicate, cu un profil corespunzător celui al liceului absolvit. Sunt recunoscute, de regulă, şi diplomele de bachelor (licenţă) româneşti, emise de instituții de învățământ superior acreditate, astfel încât toţi absolvenţii pot aplica pentru un program de master în Germania. Universităţile de muzică și artă solicită un examen de aptitudini.

Instituțiile de învățământ superior de stat nu percep taxe de studiu propriu-zise.Toate instituțiile solicită însă contribuții administrative. Instituțiile de învățământ private percep taxe de studiu. Acestea variază și pot fi substanțiale.

Posibilități de finanțare:

  • Burse DAAD (burse guvernamentale)
  • „Deutschlandstipendium”: aplicație la instituția de învățământ superior
  • Alte burse: www.funding-guide.de; www.stipendienlotse.de
  • Din 2014 este permis cetățenilor români accesul nelimitat la piața forței de muncă din Germania. Oferta de job-uri part-time pentru studenți diferă în funcție de regiune. De regulă, un student poate câștiga ca. 400 EUR/lună, fără ca acest lucru să îi afecteze studiul.

Institutii de invatamant

Tipuri de programe

Inapoi sus
inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri