Studii in Danemarca

Descriere

Liceul în Danemarca durează 3 ani și se numește Gymnasium. La absolvire, elevii danezi dobândesc o calificare echivalentă cu bacalaureatul românesc.
Absolvenții de liceu pot, după absolvire, să aplice la două tipuri de educație, în funcție de planurile lor de viitor:

  • Universități de cercetare
  • Colegii sau Academii profesionale

Universitătile au un sistem de predare mai conservator și cu accent mai mare pe teorie. Numai aceste instituții au posibilitatea de a oferi programe post-universitare. Colegiile și Academiile se bazează foarte mult pe a lucra împreună cu companiile pentru a oferi studenților lor o educație cât mai practică, astfel încât ei să poată fi angajați imediat după terminarea a chiar numai doi ani de studiu.

Toate nivelurile de educație din Danemarca sunt gratuite, de aceea toți studenții din Uniunea Europeana (incluzându-i pe cei din România) beneficiază de același tratament.

Institutii de invatamant

Tipuri de programe

Bachelor Degree sau studiile Undergraduate

Cost de școlarizare: 0 EUR /an
Posibilități de finanțare: Job part-time (800 EUR/lună minim)

Acest prim nivel de educație universitară poate fi diferit în funcție de tipul de învățământ ales de student:

  • Învățământ într-o universitate – primul nivel este echivalent cu cel din Romania și se numește Bachelor cu durata de 3 ani sau 3 ani și jumătate.
  • Învătamant într-un Colegiu sau într-o Academie – de obicei, există un nivel intermediar numit AP (Academic Professional) Degree de doi ani după care, pentru obținerea unei diplome de Bachelor, studentul mai trebuie sa studieze înca 1 an și jumătate (Top-up Degree sau Professional Bachelor Degree).

AP Degree: acest nivel reprezintă un nivel intermediar conceput de sistemul de educație din Danemarca pentru a răspunde nevoilor pieței de muncă în lipsa de profesioniști. Astfel, după numai doi ani de instruire academică și practică în cadrul unor astfel de academii sau colegii, un absolvent poate să facă față cu ușurință exigențelor cerute în majoritatea locurilor de munca din entry și middle level.

Studiul este extrem de practic, deseori companiile implicându-se cu proiecte date studenților și chiar prin evaluări ale muncii lor în cadrul programelor de studiu.

Master’s Degree sau studiile Postgraduate

Cost de școlarizare: 0 EUR /an
Posibilități de finanțare: Job part-time (800 EUR/lună minim)

După terminarea unui bachelor în Danemarca, studenții au acces la programele de Master. De obicei, absolvenții de AP Degree și, ulterior, de Professional Bachelor Degree își încep cariera imediat după terminarea studiilor, urmând ca mai târziu să urmeze un program de master pe baza experienței de muncă acumulate. Absolvenții de bachelor în cadrul unei universități aleg de obicei să se înscrie imediat la un master.

Durata unui program de master este de 1 până la 2 ani.

Inapoi sus
inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri