Studii in Canada

Descriere

În Canada, sistemul educațional este administrat de fiecare provincie în parte. Universitățile au propria lor administrare, iar acest lucru explică de ce taxele de școlarizare variază de la o regiune la alta.

Învățământul preuniversitar se constituie în mai multe etape. În unele regiuni învățământul este de așa natură structurat încât se disting studii secundare împărțite pe două cicluri: ciclul 1 (clasele VII-IX) și ciclul 2 (clasele X-XII).

Pentru a avea acces la universitate sau colegiu, elevii trebuie să absolve studiile nivelului secundar sau programul CEGEP cu o durată de doi ani (Collège d’Enseignement général et Professionnel). În mod normal, durata studiilor este de trei sau patru ani, în funcție de regiune sau de specialitate (raportat la diferitele diplome de bacalaureat obținute). Astfel, unele universități pot solicita în funcție de aceste criterii un an în plus de studiu.

Pentru a avea acces la sistemul educațional universitar din Canada, aplicantul trebuie să întrunească anumite criterii:

  • trebuie să fi fost acceptat de către o instituție de învățământ din Canada;
  • nu trebuie să fi avut antecedente penale, în unele cazuri fiind necesară prezentarea unui cazier judiciar;
  • starea de sănătate trebuie să fie bună, existând posibilitatea de a fi nevoit să completezi o examinare medicală;
  • nu în ultimul rând, trebuie demonstrat faptul că, în calitate de potențial student, ai un venit care să-ți permită plata taxelor de școlarizare și de întreținere proprie.

Învățământul universitar nu este gratuit, iar taxele variază în funcție de universitate și de specificul ei. Astfel, pentru universități, taxele de școlarizarea sunt între 8.000 și 26.000 de dolari canadieni pe an.

Institutii de invatamant

Tipuri de programe

Inapoi sus
inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri