Quiz vocațional gratuit
Care e domeniul profesional care ți se potrivește? Mergi la Quiz

Programe de master accesibile în Olanda

Ți-am pregătit o listă cu programele de master din Olanda, atât de la universitățile de cercetare, cât și de la cele de științe aplicate a căror taxă de școlarizare este doar 2.006 euro/an.

De ce este acest lucru atât de important? Pentru că se încadrează în lista programelor de studiu pentru care poți accesa împrumutul oferit de către guvernul olandez pentru acoperirea integrală a taxei de școlarizare.

Cum funcționează împrumutul?

În Olanda poți beneficia de un împrumut pentru taxa de școlarizare oferit de către guvernul olandez. Acesta acoperă în totalitate taxa de școlarizare pentru toții ani de studiu. Singurele condiții pentru aplicare sunt să fii cetățean al Uniunii Europene și să ai sub 55 ani. Fiind un împrumut el va trebui returat, începând după 2 ani de la finalizarea studiilor în Olanda, sub forma unei rate calculate în funcție de venitul tău în momentul respectiv. Un consilier EDMUNDO te poate ajuta cu procesul de aplicare pentru împrumut și îți poate oferii detalii specifice.

Alte posibile surse de finanțare

Supplementary Loan: 833 euro/lună

Guvernul olandez oferă posibilitatea unui împrumut pentru cheltuielile de trai de până la 833 euro/lună pentru studenții care lucrează cel puțin 56 ore/lună. Fiind un împrumut el trebuie returnat în aceleași condiții precum Tuition Fee Loan, însă din această sumă 370 de euro pot deveni cadou (nerambrsabili) dacă finalizezi studiile în 10 ani de la începerea lor și venitul tău familial este sub 36.000 euro/an.

Travel Product: transport gratuit în Olanda

Se oferă tuturor studenților români din Olanda sub aceleași condiții precum Supplementary Loan.

Part-time job: ~400 euro/lună

În Olanda ai dreptul să lucrezi ca student pentru a avea o sursă de venit în plus. Poți fi plătit în funcție de jobul pe care îl vei avea cu minim 7,00 euro/ oră.

Programe de master accesibile

Avans University of Applied Sciences

Saxion University of Applied Sciences

NHTV Breda University of Applied Sciences

HAN University of Applied Sciences

Hanze University of Applied Sciences

La acestea se adaugă și toate programele de master de Tilburg University, University of Twente și Radboud University.

Nu știi ce să alegi? Completează formularul de mai jos și ia legătura cu un consilier EDMUNDO pentru a afla informații suplimentare.

 

Discuta cu un consilier EDMUNDO

Consiliere educațională la un click distanță!

Vrei să studiezi în străinătate, dar nu știi de unde să începi? Descoperă pachetele de consiliere educațională personalizată EDMUNDO! Alege cea mai potrivită opțiune pentru tine și începe acum călătoria ta de student internațional.

Primul pas ca să devii student internațional

Dacă ești încă confuz cu privire la viitorul tău, te ajutăm să găsești direcția înspre care vrei să te îndrepți. Programează o primă discuție cu un consilier și află care sunt cele mai bune opțiuni de studiu pentru tine, care să te ducă spre o carieră de succes.

Cum ti s-a parut acest articol?
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Footer - abonare (RO)