Brexit update: cetățenii UE își păstrează drepturile in UK

Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii a comunicat ieri liderilor europeni despre posibilitatea cetatenilor din Uniunea Europeana de a obtine acelasi drepturi precum cetatenii britanici, dupa o perioada de rezidenta de 5 ani, la fel cum se intampla si in prezent. Cetatenii UE care se afla deja legal in Marea Britanie, precum si cei care vor sosi in umatorii doi ani vor avea posibilitatea ca dupa cei 5 ani de rezidenta sa aiba acces egal cu britanicii la piata muncii, la sistemul de pensii, sistemul de sanatate si la toate serviciile publice oferite de catre statul britanic. In plus, isi vor pastra aceste drepturi pe toata durata vietii.

“Pozitia UK reprezinta o oferta corecta si serioasa si isi propune sa ofere cat mai multa certitudine cetatenilor care s-au stabilit in Marea Britanie, care isi construiesc cariere si vieti aici si care contribuie atat de mult la societate noastra.” - Theresa May, iunie 2017

De ce conteaza acest lucru pentru studentii romani?

Odata cu anuntul din aprilie 2017, cum ca vor fi disponibile in continuare imprumuturile guvenamentale pentru acoperirea taxei de scolarizare, atat pentru programele de licenta, cat si pentru cele de masterat si pentru cei care incep studiile in Marea Britanie in 2018, impreuna cu mentinerea posibilitatii pentru studentii romani de a se stabili in UK dupa finalizarea studiilor, o serie de ingrijorari cu privire la Brexit incep sa dispara.

Marea Britanie ramane in continuare astfel o destinatie de studiu atractiva pentu studentii din Romania, care permite acces la variante financiare accesibile, precum si perspective pe termen lung pentru construirea unei cariere in UK.

Vrei sa studiezi in UK?

Trebuie numai sa participi la un interviu cu universitati din UK.

10 universitati din Marea Britanie iti dau sansa sa devi student international in UK in urma unui interviu de maxim 15 minute. Nu ai nevoie decat de adeverinta de la bacalaureat/licenta si foaia matricola din liceu/facultate.

Programeaza-ti un interviu si tu!

Comentarii la "Brexit update: cetățenii UE își păstrează drepturile in UK"

Inapoi sus
inchide

Scrie cuvantul/cuvintele cheie si apasa enter pentru a cauta

Completeaza mai jos mesajul tau pentru Consilier.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Despre cookie-uri